Predstavnici ženskog rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića jučer su boravili u Lukavcu gdje su posjetili žensku rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Predvođeni predsjednicom UO ŽRK Krivaja Mirelom Bašić te članicama UO Ernom Merdić Smailhodžić i Džemaninom Memagić, predstavnici zavidovićkog premijerligaša posjetili su naše djevojke i stručni štab, te su tom prilikom uručili poklone te su se stavili na raspolaganje stručnom štabu i reprezentaciji.

„Cilj ove naše posjete je da pružimo podršku ženskoj rukomentoj reprezentaciji i stručnom štabu, koja se evo okupila nakon nekoliko godina pauze. Nadamo se da će i drugi klubovi slijediti ovaj naš primjer a sve u cilju dobrobiti i razvoja ženskog rukometa u Bosni i Hercegovini“ istakla je predsjednica UO ŽRK Krivaja, Mirela Bašić.

Ženska rukometna reprezentacija okupila se u nedjelju u Lukavcu, gdje će pod komandnom palicom selektora Radana Rovčanina odraditi mini pripreme.

Na okupljanje su pozvane i tri zavidovićke rukometašice, Admira Zvekić, Sara Bašić i Ilma Mehanović.

Naše djevojke ove godine učestvovat će u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko rukometno prvenstvo koje je na rasporedu naredne godine.

Prvi krug kvalifikacija naša selekcija odigrat će u periodu od 31. maja do 6. juna, a protivnike ćemo saznati ove srijede nakon žrijeba koji će se održati u Beču.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com