Rukometašice Krivaje u posljednjem 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice poražene su na domaćem terenu od ekipe ŽRK Jedinstvo iz Brčkog, rezultatom 31:34 (19:16).

Ekipa Jedinstva jedina je ekipa protiv koje Krivaja nije uspjela upisati pobjedu u ovoj sezoni. I u jesenjem dijelu jedini poraz koje su rukometašice Krivaje upisaje jeste poraz na gostovanju u Brčkom u posljednjem kolu jesenjeg dijela kada su rukometašice Krivaje bile prvakinje.

Susret je krenuo ujednačeno, igralo se gol za gol sve do 13. minute kada gošće uspjevaju da se odlijepe na dva gola prednosti.

Uspjele su gostujuće rukometašice sačuvati prednosti sve do 21. minute kada Krivaja serijom 4:0 dolazi do preokreta. U 25. minuti rezultat je glasio 14:12. Do kraja prvog dijela domaće rukometašice uspjele su sačuvati prednost pa se na pauzu odlazi kod rezultata 19:16.

Gošće bolje ulaze u nastavak pa u 41. minuti stižu zaostatak. Serijom 0:4, od 45. do 49. minute ekipa Jedinstva odlazi na tri gola prednosti 25:28.

Do kraja susreta nije bilo značajnijih promjena te je susret okončan rezultatom 30:34.

Jedinstvo su do pobjede vodile Katić Sanja sa jedanaest i Sorak Marijana sa sedam postignutih pogodaka. Lukić Jelena dodala je pet.

Na drugoj strani u redovima Krivaje najefikasnije su bile Bašić Sara sa osam, Ridžal Hena sa šest te Ćosić Jasmina i Mehinagić Amna sa po pet postignutih pogodaka.

Ekipa Krivaje uprkos porazu zadržala je četvrtu poziciju koja i naredne sezone omogućava izlazak na Evropsku scenu.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com