Derbi susret trećeg kola Premijer lige BiH za rukometašice večeras su u Zavidovićima odigrale rukometašice Krivaje i Jedinstva AtlasRelax iz Tuzle. Sjajna rukometna predstava, za sve ljubitelje rukomet u Zavidovićima. Grčevita borba svih 60 minuta susreta okončana je remijem, koji je po mnogima i jedini realan ishod večerašnjeg susreta.

Gostujuće rukometašice nešto bolje su ušle u susret. Stećenu prednost sa početka susreta uspjele su sačuvati sve do pred sami kraj prvog dijela, kada domaće rukometašice dolaze do poravnanja rezultata.

Na pauzu se odlazi pri rezultatu 10:10.

Na početku drugog dijela gošče uspijevaju da se odlijepe na +3, ali serijom od 4:0, sredinom drugog dijela domaće rukometašice dolaze do svog prvog vodstva.

Do kraja susreta igralo se gol za gol, za konačnih 21:21.

Bašić Sara sa 6 i Selmanović Jasmina sa 5 postignutih pogodaka predvodile su domaću ekipu, dok su na drugoj strani najefikasnije bile Zvekić Admira sa 6 i Šumelj Matea sa 5 postignutih pogodaka.

Jedinstvo AtlasRelax u narednom kolu dočekuje ekipu Goražda, dok ekipa Krivaje ima nezgodno gostovanje u Ljubuškom kod Izviđača.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com