Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog četvrtka, 11.7. putuje na Evropsko rukometno prvenstvo B divizije, koje će se ovog mjeseca odigrati u bugarskoj Varni.

Naša selekcija okupit će se sutra u Mostaru gdje će odraditi mini pripreme, a gdje ih očekuje i dvomeć sa selekcijom Sjeverne Makedonije.

Na spisku selektorke Sanje Bajgorić našlo se i ime Ilme Mehanović, mlade zavidovičanke koja igra na poziciji lijevog krila. Ilmina očekivanja od eura su skromna, a kako kaže nada se dobrom plasmanu.

„Nadamo se dobrom plasmanu, jer smo marljivo trenirale, imale mnogo odricanja i uloženog truda. Sam odlazak na EURO za nas predstavlja ogroman uspjeh.“ istakla je Ilma Mehanović.

Naša selekcija u proteklom periodu odradila je nekoliko pripremnih ciklusa, a i sama Ilma istiće da su pripreme odrađene na zavidnom nivou.

„Pripremama sam jako zadovoljna, i sve su protekle odlicno. Mnogo se radilo, te red, rad i disciplina su bili na zavidnom nivou. Zadovoljne smo atmosferom koja vlada u reprezentaciji i radujem se novim poznanstvima koja su prerasla u prava prijateljstva, te se nadan da ce tako i ostati.“ zaključila je Ilma u razgovoru za naš portal.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com