Hadžići u derbiju bolji od Krivaje

Derbi susret 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice, sinoć su u Zavidovićima odigrale ekipe ŽRK Krivaja i ŽRK Hadžići. Susret je pripao gošćama iz Hadžića, koje su slavile rezultatom 27:28 (17:15).

Odlična rukometna predstava i neizvjesnost do posljednje minute susreta. Igralo se gol za gol, a domaće rukometašice u sedmoj minuti susreta uspjevaju da se odlijepe na plus dva gola prednosti, kod rezultata 7:5.

U 19. minuti Krivajašice odlaze na plus tri 12:9, da bi u 28. minuti gošće serijom 0:3, došle do preokreta 14:15.

Ipak, do kraja prvog dijela domaće rukometašice sa tri pogotka ponovo preuzimaju rezultatsku inicijativu, i na pauzu odlaze sa dva gola prednosti, kod rezultata 17:15.

Na startu drugog dijela, ponovo slična situacija, igralo se gol za gol, do 19:17, a potom gošće odličnom serijom 0:5, odlaze na plus tri. Igrao se 41. minut susreta a rezultat je glasio 19:22.

U 53. minuti susreta Krivajašice ponovo dolaze do poravnanja, a u narednih nekoliko minuta ekipa Hadžića ponovo odlazi na plus tri 25:28. Do kraja susreta rukometašice Krivaje uspjevaju postići dva pogotka za konačnih 27:28.

U redovima Krivaje najefikasnije su bile Bašić Sara sa 12, i Selmanović Jasmina sa šest postignutih pogodaka.

Hadžiće su do pobjede vodili Knezović Maja sa devet i Imširović Almedina sa sedam postignutih pogodaka. Pet je dodala Halebić Adna.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com