Derbi susret 14.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice sinoć su u Hadžićima odigrale rukometašice RK Hadžići Interlogistic i ŽRK Krivaja.

U vrlo neizvjesnom susretu boljom igrom u završinici slavila je domaća ekipa rezultatom 28:26 (12:14).

Do početnog vodstva stigle su gostujuće rukometašice, ali ubrzo nakon toga ekipa Hadžića dolazi do preokreta. Gošće iz Zavidovića uzvračaju sa dva vezana pogotka, te preuzimaju rezultatsku inicijativu.

Sve do kraja prvog dijela ekipa Krivaje nije ispuštala prednost pa se i na pauzu odlazi kod rezultata 12:14 u korist gostujuće ekipe.

Prvih pet minuta drugog dijela ekipa Krivaje uspjevala je sačuvati prednost, nakon čega domaće rukometašice serijom 6:0 u 43. minuti dolaze do preokreta 19:18. Uslijedio je period ujednačene igre, igralo se gol za gol sve do 57. minute kada ekipa Krivaje dolazi do preokreta rezultata 25:26.

Ipak sa tri vezana pogotka domaća ekipa rješava pitanje pobjednika za na kraju konačnih 28:26.

Hadziće su do pobjede vodile Čahtarević Sara sa devet i Knezović Maja sa sedam postignutih pogodaka. Po četiri su dodale Kulić Dejana i Halebić Adna.

Kod Krivaje najefikasnije su bile Sara Bašić sa dvanaest te Bukvić Amina i Ćosić Jasmina sa po četiri postignuta pogotka.

Samir H. | www.zrkkrivaja.com